Συχνές ερωτήσεις - FAQ

Παίρνω μια φαρμακευτική αγωγή και μου είπαν ότι το πρόβλημά μου θα εξαφανιστεί για πάντα, ισχύει αυτό;

Οι θεραπευτικές μέθοδοι που εφαρμόζονται σήμερα για τις διαταραχές συναισθήματος, διάθεσης και προσωπικότητας έχουν αποτύχει να εξαλείψουν το πρόβλημα και περιορίζονται στην διαχείριση των συμπτωμάτων και γενικά στην μείωση της δυσφορίας του ασθενούς από τα δυσάρεστα συμπτώματα. Έτσι, οι σύγχρονες μέθοδοι απλά συντηρούν τον ασθενή σε μια ανεκτή κατάσταση χωρίς όμως να του θεραπεύουν (να εξαλείφουν) το πρόβλημα. Στο πλαίσιο αυτό, η αφαίρεση της φαρμακευτικής ουσίας προκαλεί (τις περισσότερες φορές) την υποτροπή της νόσου ή του προβλήματος μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ οι παρενέργειες (πολλές από αυτές περιγράφονται στο έντυπο που συνοδεύει ένα σκεύασμα μέσα στο κουτί του) κατά τη λήψη των φαρμάκων αυτών είναι αισθητές και από όσους τα λαβαίνουν και από το περιβάλλον τους.

 

Θεραπευτικά, με ποιον τρόπο βοηθούν οι συνεδρίες Νευροτεχνολογίας;

Είναι μια εναλλακτική μορφή θεραπείας με άμεσα και μετρήσιμα (μέσω βιοχημικών εξετάσεων) αποτέλέσματα, που μπορεί και λειτουργεί αυτόνομα ή μέσα σε ένα πλαίσιο κλασσικών θεραπευτικών προσεγγίσεων και μοντέλων αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αναστρέφει εκφυλιστικές ασθένειες. Η θεραπεία αυτή διαχειρίζεται, απομειώνει και εξαφανίζει τα συμπτώματα μιας ψυχικής ή συναισθηματικής διαταραχής, μιας διαταραχής διάθεσης και εξέλιξης, χωρίς να εμφανίζει παράπλευρες παρενέργειες ή εξαρτήσεις, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι κλασσικές μέθοδοι οι οποίες όχι μόνο δεν θεραπεύουν αλλά και φορτώνουν παρενέργειες το σώμα, διαταράσσοντας πολύ την κοινωνική και προσωπική ζωή του θεραπευόμενου.

Είναι δυνατό να συνδυαστεί η ένταξη στις συνεδρίες Νευροτεχνολογίας, με άλλες θεραπείες;

Οι συνεδρίες λειτουργούν με αυτόνομη θεραπευτική δράση αλλά μπορούν και να προάγουν το θεραπευτικό έργο μιας άλλης θεραπείας, φαρμακευτικής ή ψυχοθεραπευτικής, οπότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στο συνδυασμό με άλλες μορφές θεραπείας.

Υπάρχουν αντενδείξεις από την ένταξη στις συνεδρίες Νευροτεχνολογίας;

Σε ελάχιστους χρήστες έχει αναφερθεί ελαφριά αίσθηση ζάλης για λίγες ώρες μετά τη συνεδρία. Καμμιά άλλη μορφή παρενέργειας δεν έχει αναφερθεί στην παγκόσμια βιβλιογραφία και είναι αδύνατο να υπάρξει ποτέ μόνιμη αλλοίωση στην προσωπικότητα ή στη συμπεριφορά του ανθρώπου αφού δεν πρόκειται για παρεμβατική μέθοδο ούτε και χρησιμοποιούνται κάποιας μορφής ουσίες.

Τί ποσοστό των ανθρώπων που εντάσσονται σε πρόγραμμα συνεδριών Νευροτεχνολογίας ανταποκρίνεται θετικά;

Πάνω από το 85% όσων εντάσσονται στις συνεδρίες ανταποκρίνονται θετικά.

Πώς βοηθάει η μέθοδος αυτή στη διαχείριση των πόνων;

Η ένταξη σε ένα πρόγραμμα της θεραπείας αυτής με στόχο τη διαχείριση πόνων, προκαλεί την έκκριση ενδορφινών οι οποίες είναι μία από τις κύριες ομάδες ενδογενών οπιοειδών που παράγονται στον εγκέφαλο, με αντιπροσωπευτικότερη την Β Ενδορφίνη η οποία έχει την ισχυρότερη αναλγητική δράση.

Οι Ενδορφίνες μπλοκάρουν το μήνυμα του πόνου στο νευρικό σύστημα χωρίς όμως να μπορούν να δρουν απεριόριστα αφού ο οργανισμός παράγει και ένζυμα (ενδορφινάσες) που μπλοκάρουν τη δράση των ενδορφινών, λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι υποφέρουν όλο και περισσότερο από πόνους καθώς μεγαλώνουν και γερνάνε.

Οι ενδορφίνες όταν παράγονται σε μεγάλες ποσότητες και διαρκώς, καθιστούν πολλά όργανα του ανθρώπου υγιέστερα ενώ ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα σε καταστάσεις stress και βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, έχουν αντιγηραντική δράση και βελτιώνουν την μνήμη, διατηρώντας τα εγκεφαλικά κύτταρα νέα και υγιή.

 

Αντενδείκνυται για κάποιους η ένταξη στις συνεδρίες Νευροτεχνολογίας;

Δεν ενδείκνυται να εντάσσονται σε πρόγραμμα συνεδριών όσοι:

  • έχουν επιληπτικό ιστορικό,
  • κακώσεις στο κρανίο,
  • CA στον εγκέφαλο,
  • κάνουν χρήση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών,
  • ή έχουν βηματοδότη (γιατί γίνεται χρήση ρεύματος DC)

.

Πόσο σύντομα γίνονται εμφανή τα αποτελέσματα της ένταξης στις συνεδρίες Νευροτεχνολογίας;

Ανιχνεύονται αποτελέσματα σε δύο επίπεδα. Πρώτα σε επίπεδο καθημερινής συμπεριφοράς και στη συνέχεια σε βαθύτερο επίπεδο, που επηρεάζει την προσωπικότητα. Στο πρώτο επίπεδο οι αλλαγές μπορεί να είναι εμφανείς άμεσα ή μέσα σε πολύ λίγες ώρες ή μέρες, ενώ στο δεύτερο επίπεδο ο δομικός και μόνιμος χαρακτήρας τους εγκαθίσταται κι εμφανίζεται σε βάθος κάποιων μηνών. Μη ξεχνάτε ότι πρόκειται για μια θεραπεία που όπως όλες οι θεραπείες θέλει το χρόνο της για να αποδώσει.

Έχουν διάρκεια στο χρόνο τα αποτελέσματα από την ένταξη σε ένα πρόγραμμα συνεδριών;

Όσο πιο μακρά είναι η ένταξη σε ένα πρόγραμμα συνεδριών τόσο μονιμότερα είναι τα αποτελέσματα, ενώ είναι απαραίτητη και η συμμετοχή του ατόμου ώστε η βελτίωση που θα δει στη φυσική του κατάσταση και στη διάθεση να κεφαλαιοποιηθεί και στην προσωπικότητά του.

Υπάρχει περιορισμός στην ηλικία για να ενταχθεί κάποιος στη θεραπεία;

Δεν υπάρχει περιορισμός, όλες οι ηλικίες μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα συνεδριών.

Πόσο χρόνο διαρκεί μια συνεδρία;

Προαπαιτούμενη είναι η λήψη εκτεταμένου ιστορικού, η οποία γίνεται μόνο πριν την πρώτη φορά ένταξης στο πρόγραμμα συνεδριών. Στη συνέχεια και πριν από κάθε συνεδρία, συμπληρώνεται από εμάς ένα πολύ σύντομο check list που ανιχνεύει τυχόν αλλαγές από το πρωταρχικό status.

Οι συνεδρίες διαρκούν από 7 έως 80 λεπτά της ώρας, ανάλογα με την κατάσταση που καλείται να συνδράμει. Μια μέση χρονική διάρκεια, είναι τριάντα (30) με σαρανταπέντε (45) λεπτά.

Η μέθοδός σας είναι σαν τις "ενεργειακές θεραπείες" που πρέπει να "πιστέψω" για να έχουν αποτέλεσμα;

Η Νευροτεχνολογία είναι Επιστημονικός κλάδος των Νευροεπιστημών και δεν έχει καμιά σχέση με "ενεργειακές θεραπείες", την Ομοιοπαθητική ή όποια άλλη θεραπεία σας υπόσχεται "βελτίωση" μόνο "ΑΝ την πιστέψετε!!".

Η Νευροτεχνολογία και η συγκεκριμένη μέθοδος απευθύνεται σε συγκεκριμένα εγκεφαλικά κέντρα, μέσω συγκεκριμένων ανατομικών συνάψεων και έχει αποτελέσματα δημοσιευμένα σε διεθνή Επιστημονικά περιοδικά των Νευροεπιστημών, τα οποία διαρκώς εμπλουτίζονται μέσα από παρουσιάσεις σε Επιστημονικά συνέδρια και νέες έρευνες μεγάλων Πανεπιστημίων, ενώ τα βιοχημικά της αποτελέσματα έχουν αποδειχθεί και μπορούν να αποδειχθούν από τον καθένα μέσω εξειδικευμένων βιοχημικών εξετάσεων, αν ο ίδιος βέβαια επιθυμεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Ρώτησα "κάποιον που ξέρει" και μου είπε πως η μέθοδος που εφαρμόζετε είναι "μια βλακεία" και ότι αυτά που λέτε "δεν γίνονται, είναι όλα στο μυαλό!!". Τί απαντάτε;

Τα πάνω από 100 χρόνια ερευνών και εξέλιξης της μεθόδου που εφαρμόζουμε είναι από μόνα τους μια απάντηση γιατί συνοδεύονται από εκατοντάδες έρευνες και παρουσιάσεις σε Επιστημονικά συνέδρια και Επιστημονικά περιοδικά.

Όλα είναι στο μυαλό και αυτό είναι μια μεγάλη και η μόνη αλήθεια στα λόγια όσων σας λένε ότι "ξέρουν..." γιατί αυτοί που λένε ότι "ξέρουν..." αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα Του Τόπου μας και η κύρια αδυναμία του να εξελιχθεί στο σύγχρονο αύριο.

Υπάρχει ακόμα μια ακόμη αλήθεια όμως που μάλλον δεν την ξέρουν ή δεν θέλουν να σας την πουν αυτοί που "ξέρουν..." κι εκτίθονται, είτε είναι "επιστήμονας που ξέρει" είτε είναι "φίλος που είναι όλη μέρα στο internet και διαβάζει...": η επιστημονική αυτή αλήθεια είναι ότι κάθε ζωντανός μονοκύτταρος ή πολυσύνθετος οργανισμός στον πλανήτη μας έχει μια συχνότητα φυσιολογικής λειτουργίας από την οποία όταν αποσυντονιστεί μπαίνει σε μια συχνότητα μη-φυσιολογικής λειτουργίας, η οποία και σηματοδοτεί την αρχή προβλημάτων στη λειτουργία του οργανισμού.

Μιλήστε σε αυτόν που σας λέει ότι "ξέρει..." για την παραπάνω αλήθεια και ενημερώστε τον ότι αν έχει βρει κάποια μορφή ζωής χωρίς συχνότητα μπορεί να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα στην επιτροπή Nobel, (επισυνάπτουμε το σύνδεσμο για τη διευκόλυνσή του) ενώ είμαστε πρόθυμοι να ανοίξουμε έναν δημόσιο διάλογο με αυτόν που "ξέρει..."σε ένα ραδιόφωνο ή σε μια τηλεοπτική εκπομπή ώστε να μάθουμε εμείς αλλά και όσοι "δεν ξέρουν" σαν εμάς.

Αναζήτηση στο site

 

Επιστημονική λύση

 

Απλά

 

Φυσικά

 

Χωρίς ουσίες ή παρενέργειες

© 2014 The Psy Lab - All rights reserved

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode