Reinventing You

Δημοσθένης Κ. Παναγιώτου ΨυχολόγοςΣυχνές ερωτήσεις - FAQ

Παίρνω μια φαρμακευτική αγωγή και μου είπαν ότι το πρόβλημά μου θα εξαφανιστεί για πάντα, ισχύει αυτό;

Οι θεραπευτικές μέθοδοι που εφαρμόζονται σήμερα για τις διαταραχές συναισθήματος, διάθεσης και προσωπικότητας έχουν αποτύχει να εξαλείψουν το πρόβλημα και περιορίζονται στην διαχείριση των συμπτωμάτων και γενικά στην μείωση της δυσφορίας του ασθενούς από τα δυσάρεστα συμπτώματα. Έτσι, οι σύγχρονες μέθοδοι απλά συντηρούν τον ασθενή σε μια ανεκτή κατάσταση χωρίς όμως να του θεραπεύουν (να εξαλείφουν) το πρόβλημα. Στο πλαίσιο αυτό, η αφαίρεση της φαρμακευτικής ουσίας προκαλεί (τις περισσότερες φορές) την υποτροπή της νόσου ή του προβλήματος μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ οι παρενέργειες (πολλές από αυτές περιγράφονται στο έντυπο που συνοδεύει ένα σκεύασμα μέσα στο κουτί του) κατά τη λήψη των φαρμάκων αυτών είναι αισθητές και από όσους τα λαβαίνουν και από το περιβάλλον τους.

 

Θεραπευτικά, με ποιον τρόπο βοηθούν οι συνεδρίες Νευροτεχνολογίας;

Είναι μια εναλλακτική μορφή θεραπείας που λειτουργεί μέσα σε ένα πλαίσιο κλασσικών θεραπευτικών προσεγγίσεων και μοντέλων αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αναστρέφει εκφυλιστικές ασθένειες. Διαχειρίζεται άριστα τα συμπτώματα μιας ψυχικής, συναισθηματικής διαταραχής ή διαταραχής διάθεσης και εξέλιξης χωρίς παράπλευρες παρενέργειες ή εξαρτήσεις, κάτι που δεν μπορούν να κάνουνε οι  κλασσικές μέθοδοι οι οποίες όχι μόνο δεν θεραπεύουν αλλά και φορτώνουν παρενέργειες το σώμα, διαταράσσοντας πολύ την κοινωνική και προσωπική ζωή του θεραπευόμενου.

Είναι δυνατό να συνδυαστεί η ένταξη στις συνεδρίες Νευροτεχνολογίας, με άλλες θεραπείες;

Ναι, αφού δεν πρόκειται για μια θεραπευτική μέθοδο με την άμεση έννοια του όρου. Οι συνεδρίες προάγουν το θεραπευτικό έργο μιας φαρμακευτικής ή ψυχοθεραπευτικής αγωγής, επενεργούν στις αγχώδεις διαταραχές μέσω της εγκεφαλικής διέγερσης, βοηθούν στη διαχείριση κι ελαττώνουν την αίσθηση του πόνου όταν υπάρχει, συνεπικουρώντας έτσι στην ταχύτερη κι ευκολότερη αφομοίωση μιας θεραπείας.

Υπάρχουν αντενδείξεις από την ένταξη στις συνεδρίες Νευροτεχνολογίας;

Σε ελάχιστους χρήστες έχει αναφερθεί ελαφριά αίσθηση ζάλης για λίγες ώρες μετά τη συνεδρία. Καμμιά άλλη μορφή παρενέργειας δεν έχει αναφερθεί στην παγκόσμια βιβλιογραφία αλλά και δεν έχει αναφερθεί ποτέ καμμιά μόνιμη αλλοίωση στην προσωπικότητα ή στη συμπεριφορά του ανθρώπου.

Τί ποσοστό των ανθρώπων που εντάσσονται σε πρόγραμμα συνεδριών Νευροτεχνολογίας ανταποκρίνεται θετικά;

Πάνω από το 85% όσων εντάσσονται στις συνεδρίες ανταποκρίνονται θετικά.

Πώς βοηθάει η μέθοδος αυτή στη διαχείριση των πόνων;

Η ένταξη σε ένα πρόγραμμα της θεραπείας αυτής με στόχο τη διαχείριση πόνων, προκαλεί την έκκριση ενδορφινών οι οποίες είναι μία από τις κύριες ομάδες ενδογενών οπιοειδών που παράγονται στον εγκέφαλο, με αντιπροσωπευτικότερη την Β Ενδορφίνη η οποία έχει την ισχυρότερη αναλγητική δράση.

Οι Ενδορφίνες μπλοκάρουν το μήνυμα του πόνου στο νευρικό σύστημα χωρίς όμως να μπορούν να δρουν απεριόριστα αφού ο οργανισμός παράγει και ένζυμα (ενδορφινάσες) που μπλοκάρουν τη δράση των ενδορφινών, λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι υποφέρουν όλο και περισσότερο από πόνους καθώς μεγαλώνουν και γερνάνε.

Οι ενδορφίνες όταν παράγονται σε μεγάλες ποσότητες και διαρκώς, καθιστούν πολλά όργανα του ανθρώπου υγιέστερα ενώ ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα σε καταστάσεις stress και βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, έχουν αντιγηραντική δράση και βελτιώνουν την μνήμη, διατηρώντας τα εγκεφαλικά κύτταρα νέα και υγιή.

 

Αντενδείκνυται για κάποιους η ένταξη στις συνεδρίες Νευροτεχνολογίας;

Όσοι:

  • έχουν επιληπτικό ιστορικό,
  • κακώσεις στο κρανίο,
  • CA στον εγκέφαλο,
  • κάνουν χρήση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών,
  • ή έχουν βηματοδότη,

δεν ενδείκνυται να εντάσσονται σε πρόγραμμα συνεδριών.

Πόσο σύντομα γίνονται εμφανή τα αποτελέσματα της ένταξης στις συνεδρίες Νευροτεχνολογίας;

Ανιχνεύονται αποτελέσματα σε δύο επίπεδα. Πρώτα σε επίπεδο καθημερινής συμπεριφοράς και στη συνέχεια σε βαθύτερο επίπεδο, που επηρεάζει την προσωπικότητα. Στο πρώτο επίπεδο οι αλλαγές μπορεί να είναι εμφανείς άμεσα ή μέσα σε πολύ λίγες ώρες ή μέρες, ενώ στο δεύτερο επίπεδο ο δομικός και μόνιμος χαρακτήρας τους εγκαθίσταται κι εμφανίζεται σε βάθος κάποιων μηνών, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα εμπεδωθεί σε όλους όσοι εντάσσονται, αφού δεν πρέπει να παραγνωρίζεται η ιδιοσύσταση του ατόμου αλλά και τα κοινωνικά δυναμικά που επενεργούν στην προσωπικότητα κάθε ενός και κάθε μιας ξεχωριστά.

Έχουν διάρκεια στο χρόνο τα αποτελέσματα από την ένταξη σε ένα πρόγραμμα συνεδριών;

Ο εγκέφαλος εκπαιδεύεται να αντιδρά  αμεσότερα στα ερεθίσματα που δέχεται, όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος που εκτίθεται σε αυτά. Έτσι, όσο πιο μακρά είναι η ένταξη σε ένα πρόγραμμα συνεδριών, τόσο μονιμότερα είναι τα αποτελέσματα στην προσωπικότητα του ατόμου.

Υπάρχει περιορισμός στην ηλικία για να ενταχθεί κάποιος στη θεραπεία;

Δεν υπάρχει περιορισμός, όλες οι ηλικίες μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα συνεδριών.

Πόσο χρόνο διαρκεί μια συνεδρία;

Προαπαιτούμενη είναι η λήψη εκτεταμένου ιστορικού, η οποία γίνεται μόνο πριν την πρώτη φορά ένταξης στο πρόγραμμα συνεδριών. Στη συνέχεια και πριν από κάθε συνεδρία, συμπληρώνεται από εμάς ένα πολύ σύντομο check list που ανιχνεύει τυχόν αλλαγές από το πρωταρχικό status.

Οι συνεδρίες διαρκούν από 7 έως 80 λεπτά της ώρας, ανάλογα με την κατάσταση που καλείται να συνδράμει. Μια μέση χρονική διάρκεια, είναι τριάντα (30) με σαρανταπέντε (45) λεπτά.

Η μέθοδός σας είναι σαν τις "ενεργειακές θεραπείες" που πρέπει να "πιστέψω" για να έχουν αποτέλεσμα;

Η Νευροτεχνολογία είναι Επιστημονικός κλάδος των Νευροεπιστημών και δεν έχει καμιά σχέση με "ενεργειακές θεραπείες", την Ομοιοπαθητική ή όποια άλλη θεραπεία σας υπόσχεται "βελτίωση" μόνο "ΑΝ την πιστέψετε!!".

Η Νευροτεχνολογία και η συγκεκριμένη μέθοδος απευθύνεται σε συγκεκριμένα εγκεφαλικά κέντρα, μέσω συγκεκριμένων ανατομικών συνάψεων και έχει αποτελέσματα δημοσιευμένα σε διεθνή Επιστημονικά περιοδικά των Νευροεπιστημών, τα οποία διαρκώς εμπλουτίζονται μέσα από παρουσιάσεις σε Επιστημονικά συνέδρια και νέες έρευνες μεγάλων Πανεπιστημίων, ενώ τα βιοχημικά της αποτελέσματα έχουν αποδειχθεί και μπορούν να αποδειχθούν από τον καθένα μέσω εξειδικευμένων βιοχημικών εξετάσεων, αν ο ίδιος βέβαια επιθυμεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Ρώτησα "κάποιον που ξέρει" και μου είπε πως η μέθοδος που εφαρμόζετε είναι "μια βλακεία" και ότι αυτά που λέτε "δεν γίνονται, είναι όλα στο μυαλό!!". Τί απαντάτε;

Όλα είναι στο μυαλό, αυτό είναι μια μεγάλη και η μόνη αλήθεια στα λόγια όσων σας λένε ότι "ξέρουν..." κι αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα Αυτού Του Τόπου και της αδυναμίας του να εξελιχθεί στο σύγχρονο αύριο.

Υπάρχει ακόμα μια ακόμη αλήθεια όμως που μάλλον δεν την ξέρουν κι εκτίθονται, είτε είναι "επιστήμονας που ξέρει" είτε είναι "φίλος που είναι όλη μέρα στο internet και διαβάζει...": η επιστημονική αυτή αλήθεια είναι ότι κάθε ζωντανός μονοκύτταρος ή πολυσύνθετος οργανισμός στον πλανήτη μας έχει μια συχνότητα φυσιολογικής λειτουργίας από την οποία όταν αποσυντονιστεί μπαίνει σε μια συχνότητα μη-φυσιολογικής λειτουργίας, η οποία και σηματοδοτεί την αρχή προβλημάτων στη λειτουργία του οργανισμού.

Μιλήστε σε αυτόν που σας λέει ότι "ξέρει..." για την παραπάνω αλήθεια και ενημερώστε τον ότι αν έχει βρει κάποια μορφή ζωής χωρίς συχνότητα μπορεί να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα στην επιτροπή Nobel, (επισυνάπτουμε το σύνδεσμο για τη διευκόλυνσή του) ενώ είμαστε πρόθυμοι να ανοίξουμε έναν δημόσιο διάλογο με αυτόν που "ξέρει..."σε ένα ραδιόφωνο ή σε μια τηλεοπτική εκπομπή ώστε να μάθουμε εμείς αλλά και όσοι "δεν ξέρουν" σαν εμάς.

Προϊόντα: 1 - 13 από 13